Известие

Collapse
No announcement yet.

Как се прави центровката на веригата на 1,8 8 клапана

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Как се прави центровката на веригата на 1,8 8 клапана

След ремонт,шлайфане на главата и клапаните като я сменихме и сглобихме вече мотора не работи добре на газ-с газов инжекцион е.Като дадеш газ о колта претриса и има леки гармежи,което преди го нямаше.Веригата беше вързана от старата глава и след свалянето на старата глава валовете бяха точно на белезите ,след смяната с друга глава и сглобяването и реглажа на главата в фирмата на Хладилника единия вал е с точен белег ,а другия вал е с 2 мм разлика от белега.Долу неможахме да намерим белези на коляновия вал за точна настройка,как да подходим за да направим точната настройка

Трябва 1-ви цилиндър да е на ГМТ и двата разпределителни вала да са на белези - това е моя спомен за зацепването на този мотор!
    Ако греша - поправете ме.

Даването на газ, води до пристрастяване!
    Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
    Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

Първоначално публикувано от Furious 155 Покажи съобщение
      Трябва 1-ви цилиндър да е на ГМТ и двата разпределителни вала да са на белези - това е моя спомен за зацепването на този мотор!
      Няма грешка,ама нека колегата поясни кой вал му е с изместен белег и с предварение ли е или със закъснение.А иначе след като като се нагласи 1ви цилиндър на ГМТ,а белезите на валовете не съвпадат,на всмукателния вал се развиват трите болта със шестограмните глави и вала се завърта до белег.За испускателния вал се развива голямата гайка и след това малкото болтче на надупчените"шайби" и той се завърта до белег.При мен испускателния вал е с около два мм.закъснение.Надявам се да съм бил полезен.Поздрави.
      Alfa Romeo 155 2.0 16V,Alfa Romeo 155 2.0 8V,Lancia Delta GT

Comment

Първоначално публикувано от Furious 155 Покажи съобщение
        Много помниш бре Фюрианецо

Comment

Working...
        X